Veel gestelde vragen

Wanneer gaan de activiteiten door?

We spreken af op zaterdag om de 2 weken, telkens van 14u tot 17u

De exacte data vind je in onze kalender op deze website. Er zijn activiteiten van september tot eind mei.

 

Hoe inschrijven?

Je hoeft je niet in te schrijven voor de ateliers. Je komt gewoon langs op een ateliernamiddag en we noteren je naam op onze ledenlijst. We vragen je dan om een medische fiche in te vullen en vanaf dan ben je lid van Oranje. Voor sommige activiteiten vragen we wel om op voorhand in te schrijven.

Een lege medische fiche vindt u reeds hier.

 

Hoeveel kost het?

Voor het atelier betaal je een kleine bijdrage van 1,50 euro waarin de verzekering en een vieruurtje (drankje en een koekje) is inbegrepen. De prijs kan echter variëren naargelang de activiteit, maar dit wordt dan op voorhand meegedeeld.

 

Hoe ziet een activiteit eruit?

Er is steeds een geleide en uitgewerkte activiteit van 14u tot 16u. Daarna volgt een vieruurtje met een koek en een drank. Na het vieruurtje is er tijd voor vrijspel tot 17u. Dit onder supervisie van de leiding. De leiding speelt mee en zorgt ervoor dat alle leden op een leuke manier tot samenspel komen.

 

Speciale activiteiten?

Naast de werking op zaterdag, is er ook een jaarlijks kamp in juli, een weekend in het begin van oktober en andere evenementen zoals een pitafestijn.

Het pitafestijn is een gezellig samenzijn van alle leden van Oranje, hun ouders, familie en sympathisanten. Dit festijn vindt traditiegetrouw plaats in maart.

 

Uniform?

Net zoals veel andere jeugdbewegingen hebben ook wij een uniform om ons kenbaar te maken aan de buitenwereld.
We vragen aan alle gasten om het oranje sjaaltje te dragen tijdens alle activiteiten. Dit sjaaltje kost slechts 1 euro.
Daarnaast hebben we ook een groen T-shirt met het logo van het jeugdatelier. Voor een  T-shirt betaal je 8 euro. Het T-shirt is niet verplicht maar is wel een aanrader.
Alles is te koop tijdens de inschrijvingen voor de activiteit.